dilluns, 28 de novembre del 2011

sí, sí, sí, compromís a madrid


Tenim diputat Madrid, cosa que ha passat inadvertida davant el tsunami blau que ens ha arrasat. I n’estem ben contents, no per la blavor, clar, sinó pel color taronja i el somriure.  Perquè per primera vegada des de fa 75 anys, allà en temps de la República, que cap polític valencianista d’esquerres havia accedit al Congrés dels Diputats de Madrid, perquè les lleis que feren els partits nacionals ja es van encarregar de deixar les coses ben difícils per als minoritaris, com si així – deixant sense escó tanta sensibilitat política- la cosa fóra més democràtica.
Ara, els valencians i les valencianes tindrem una veu a Madrid, perquè si algú es pensa que PPSOE alçarà al veu valenciana  a Madrid, doncs, que s’espere assegut, i ja voldria equivocar-me, que passaran els quatre anys reglamentaris i encara no sabrem ni quin to de veu tenen. I no parlem del nou diputat d’UPyD. Però com ha sigut possible que se’ns col·lara el Toni Cantó? Fins a aqueixos punts de frivolitat arribem els valencians i valencianes?
No desitge res més que el Joan Baldoví, el diputat de Compromís, exercisca  a Madrid la seua tasca d’oposició al PP, que plantege els problemes reals del País Valencià i que els traga els colors a tots els diputats/ades que exercint de valencians no fan més que cobrar un sou i ser la veu del seu amo: Madrid.

Per altra banda, al nostre poble els resultats de la coalició Compromís no han sigut bons. És cert que som un partit jove que s’està obrint camí entre moltes dificultats, que la gent no ens acaba de veure amb bons ulls, però, poc a poc, encara que els dolga a molts, per desconeixement, ignorància o mala fe, anirem donant a conèixer el projecte valencianista del Bloc-Compromís, anirem sumant gent, convencent amb treball que és la força política que més ens convé i que sense una veu valenciana pròpia no som res en el conjunt de l’Estat.
Per acabar, unes estadístiques comparatives de les Eleccions Generals del 2008 i 2011 a Salem que ens han de fer replantejar moltes coses.
                                                    2008                                          2011
PP                                        172      52,76%                         172        54,25%



PSOE                                   125      38,34%                          98        30,91%



BLOC- INICIATIVA-V       16      4,91%   COMPROMÍS  18          5,67% 



EUPV-IR                                8       2,45%                             13          4,1%



UPyD                                              ---          ----                       8         2,52%










1 comentari:

Anònim ha dit...

I tu de quin bàndol ets?
PP o PSOE?
Incongruent.