dilluns, 15 de juny del 2009

dos anys


Ara fa dos anys que el BLOC accedia per primera vegada a l'Ajuntament de Salem, i trencava el maleït bipartidisme, amb un grup de gent, valenta i arriscada, que va voler donar la cara, malgrat amenaces i intimidacions, amb una única finalitat: aturar els desficacis que s'estaven fent al nostre municipi. Tothom parlava de com de malament s'hi estaven fent les coses, però ningú volia mullar-se els peus; se sabia que el marró que hi havia a l'Ajuntament era tan gran, que aquells qui hi accediren anaven a complicar-se la vida. De fet, sabut és per tots, que, les llistes electorals costaren de fer. A la fi, la gent votà l'opció que més li agradà o més li interessava o als de sempre, per allò de “no deixes sendes velles per les novelles”, encara que tant de conservadurisme diu poc a favor d'una societat inquieta i pròspera.

Accedírem a l'Ajuntament amb un sol regidor, però teníem clar que no hi anàvem a passar el temps i a esperar asseguts les properes eleccions, com solen fer el dos “grans”. Nosaltres anàvem a treballar, des del principi, per Salem i per tot allò que nosaltres crèiem important per al nostre poble. I ho estem complint! Ningú no dirà mai que el nostre regidor s'ha tirat la manta al coll. Es podrà estar a favor o en contra de les seues actuacions, però que s'ho està treballant com ningú, això tothom ho pot comprovar dia sí i dia també.

Amb tota seguretat l'actuació més polèmica del BLOC a Salem haja esta el fet de recolzar la moció de censura, juntament amb el PP, i que desbancava al PSOE de l'alcaldia després de trenta anys. A hores d'ara creguem que el poble ho ha entés perfectament -potser des de fora no es tinga la mateixa visió- i, fins i tot, ens atreviríem a dir que ho ha acceptat, perquè s'ho esperaven. No podíem deixar passar el temps i veure que tot seguia igual, a més a més se'ns havia deixat de costat, se'ns ocultaven els temes més importants, ens feien el dia a dia impossible per a fer-nos-ho avorrir i que ens deixàrem l'Ajuntament,i coses pitjors, molt pitjors que ja denunciàrem en la sessió de censura. Però nosaltres ho teníem clar. Ens reunírem tot el col·lectiu del BLOC de Salem i unànimement decidírem donar aquell pas que tan malament ha sentat a alguns, els de sempre, i que han intentat amargar-nos la vida amb insults i despropòsits de tot tipus que ens han afectat, naturalment, perquè som humans, però ho acceptem, perquè pensem que forma part de les crítiques a què tot personatge públic està exposat, encara que les males formes no són més que fruit de la mala educació i la poca formació de qui les utilitza.

Sabem que al llarg d'aquest temps a l'Ajuntament, un dels punts més importants del nostre programa: transparència i informació, no està siguent tan efectiu com nosaltres preteníem, esperem que al llarg d'aquests dons anys que resten puguem arribar-hi amb més facilitat. La veritat és que estava, i continua estant, tot tan embolicat que resultava impossible traure res en net. Per altre costat, eren temes tan delicats que hauríem d'haver necessitat un buffet d'advocats al nostre servei per anar desenteranyinant tot l'entramat, amb un agravant, que l'Ajuntament no tenia ni un cèntim ni per a açò ni per a res. Els deutes eren milionaris, a hores d'ara encara se n'estan pagant d'abans del 2007, més els que s'han anat generant. I de tot aquest aspecte econòmic, sí que s'hauria de traure a la llum un resum i ja s'està tardant. Un altre tema més delicat és el que fa referència a aquelles actuacions que poden portar al darrere conflictes judicials, que n'hi ha en marxa uns quants, però que volen temps per a poder eixir a la llum.

Estar en política resulta complicat i dificultós, que cadascú ho entenga com vulga. Nosaltres entenem la política com a servei al poble i allò que hauria de ser un goig, poder servir els demés, es converteix en un maldecap perquè la gent no acabem de veure ni valorar el benefici col·lectiu, pensem massa de manera individualista. Per altre costat estan els que s'hi acosten per traure beneficis i que tant de mal estan fent a la Democràcia, malgrat que se'ns presenten com a salvadors de la pàtria. Moltes vegades nosaltres ens qüestionem si aquesta visió nostra tan quixotesca de la política és una pura il·lusió o si realment pot ser possible. No ho sabem, però mentre estem en política continuarem lluitant i treballant per allò que nosaltres creguem, equivocats o no, que és el millor per al nostre poble, per al nostre país.