diumenge, 30 de novembre del 2008

font de mora dimissió

Resultava difícil creure's el que estava passant. La societat civil valenciana movilitzada - per l'Educació Pública- i omplint de gom a gom els carrers del Cap i Casal. Des de la plaça de Sant Agustí fins les portes de la Genralitat, passant pels carrers Xàtiva, Colon, Govern Civil, la Pau, plaça de la Reina i de la Verge, tot un mar de gent amb pancartes, músiques, crits, pitos i ganes de dir “adéu PP”. Poques vegades hi hem vist cosa igual; em recordava aquelles altres manifestació del “no a la guerra” o aquella altra mítica del principi de la Democràcia, reclamant l'Autonomia.

Potser allò que vaig notar a faltar foren senyeres, i em preocupa. Crec que no és massa sa per al nostre poble haver abandonat, i perdut, la guerre dels símbols. La manifestació d'ahir, vegent les imatges de la premsa d'avui, que per cert han fet bons reportatges i com era d'esperar Canal 9 ens ignorà, com ignora tot allò que ens fa sentir poble, sentir país, però, qualsevol podria pensar que les fotos publicades pertanyen a qualsevol altra autonomia, però de les descafeinades, ja sabeu allò de les dues categories. Bé, ni grups polítics, que hi havia, ni ningú o com a molt, i a nivell personal, algú amb l'estrelada o algun xiquet de la mà dels pares amb la coronada, i poca cosa més.

Després de l'èxit d'ahir, què? Esperem que pares/mares -crec que ahir hi eren majoritaris-, alumnat -hi faltaven els de Secundària i Batxillerat, que, i perdoneu, com ahir no perdieu classes, doncs no hi acudireu-, professorat i tota la comunitat escolar continuem treballant i exigint per l'Escola Pública. S'ha guanyat una batalleta, però no la guerra. Ara vindran els de sempre a maltractarnos, fent veure a la societat que som dolents i aprofitosos. Ja han començat, no teniu més que veure els mitjans afins al PP, que manipulen diguent que ahir pels carrers per on passà la manifestació les botigues perderen diners en èpoques tan sensibles per la crisi. I precisament és, també, el que resssaltà ahir Canal 9 en els escassos segons que dedicà a la manifestació. I si en voleu més, hores abans de la manifestació, el Conseller d'Educació decidia augmentar els sous als equips directius dels centres de Sacundària i Primària. Sense comentaris.

Vull acabar aquest post amb un paràgraf extret de El País d'avui i signat per l'Adolf Beltran:

La holgura con que los populares se han instalado en la Generalitat les conduce, de forma alarmante, a pasarse de rosca en cuanto se presenta la menor oportunidad, les lleva a imaginar que la mayoría absoluta justifica el poder absoluto. Su arrogancia los empuja, en nombre de la legitimidad conseguida en la urnas, a convertir en "nadies", que diría Eduardo Galeano, a los ciudadanos concretos con aspiraciones y opiniones que difieren de las suyas. Puede caracterizarse esa deriva, sin duda, de sectarismo. Y el caso es que los dirigentes del PP no han sido elegidos para que impongan su voluntad o su capricho sino para que gestionen y gobiernen con honestidad, haciendo del mal menor la norma suprema de la prudencia, como les recomendaría Maquiavelo. La enorme manifestación de ayer confirma que, por ahora, un gobierno democrático no puede permitirse faltar al respeto a la gente sin que se deriven consecuencias.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Heiiii JULI que no tenies que comentar lo listos que som la classe de 4rt C??? jajaja


adèu i fins demà